Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

«ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»


 «ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Η Νέα Διάπλαση Μπολατίου, παρουσιάζει με τo τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου, την παράσταση με θεατρικά μονόπρακτα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων,
«ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
σε διασκευή - σκηνοθεσία Άρη Σταύρου σκηνικά Βαγγέλη Νικολάου και ζωντανή μουσική από τους «Διαπασών» για τρεις μόνο παραστάσεις, στο ανοικτό θεατράκι «Μαρία Βλάχου» στο Δαφνώνα της Πουλίτσας από τις 2 Αυγούστου έως και τις 4 Αυγούστου 2024, στις 9μμ.
Γενική είσοδος: 7 ευρώ - Μαθητών, φοιτητών, ανέργων: 5 ευρώ
Είσοδος μόνο με κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 6945871808 - 6946524680
Χορηγός επικοινωνίας: ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου Βόχας

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ 5 & 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Μπορεί ένας ενήλικος να απολαύσει μια παιδική παράσταση;;Και μάλιστα οταν δεν συμμετέχει το παιδί του ή κάποιο δικό του άτομο;;
Πιστέψτε με, μπορεί!Και να γελάσει με την ψυχή του μπορεί και να αφεθεί σε έναν άλλον διαφορετικό κόσμο.
Τα παιδιά λειτουργούν περισσότερο με ένστικτο χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.Ειναι πάντα εκφραστικά ,δεν φοβούνται να εκτεθούν, να τρέξουν, να γελάσουν, να μεταμφιέστουν.Ειναι εύπλαστα και ανοιχτά στο διαφορετικό.
Και είναι ωραίο ρε γαμωτο,να βλέπεις μικρά παιδιά, να σηκώνονται απ τη καρέκλα, την οθόνη, την τηλεόραση και να κινούνται,να παίζουν, να παρατηρούν, να δημιουργούν και να εκφράζονται.
Σήμερα παρακολούθησα μια εξαιρετική παιδική παράσταση απ το παιδικό και εφηβικό εργαστήρι της νέας Διάπλασης.
Μια πραγματικά πολύ όμορφη διασκευή της Λυσιστράτης (όμορφοι και έξυπνοι διαλόγοι, αστείοι και to the point όσο αφορά το μήνυμα του έργου).
Η σκηνοθεσία ήταν του Άρη Σταύρου ο οποίος έχει κριθεί και τα πάει περίφημα τόσα χρόνια.Προσφέρει και παράγει πολιτισμό στον τόπο μας όπως και όλα τα μελη της νέας Διάπλασης που πια νιώθω πως είναι μια οικογένεια και όχι ένας σύλλογος.
Σ αυτή την παράσταση, μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έδεσε τα πολύ μικρά παιδιά με τους εφήβους και έγινε ένα δημιουργικό πάντρεμα δύο κόσμων που έγιναν ένας, ώστε να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.
Οι μικροί πρωταγωνιστές ήταν υπέροχοι και πολύ καλά δουλεμένοι.Κάποιους τους έχω ξανά απολαύσει σε παράσταση της Διάπλασης και τους έχω ξεχωρίσει. Φέτος κόλλησα με ένα ξεχωριστό "μούτρο" ,που πρώτη φορά είδα και ήταν το πιο εκφραστικό απ όσα έχω δει ως τώρα!
Και τελος πάντως αν δεν πιστεύεται εμένα, ρωτήστε τον μικρό θεατή που κάθονταν δύο θέσεις πιο δίπλα και αναφωνούσε ενθουσιασμένος " Καλά τους κάνετε, πάρτε και το δικό μου σπαθί!"Και έβγαζε το φωτοσπαθο να τους το δώσει.(Απλά Θεούλης)
Θελω να πω ενα μεγάλο μπράβο ,στον Άρη, τον κύριο Μπάμπη, που ψυχή και σώμα είναι πάντα δίπλα στα παιδιά, σε όλα τα μέλη της Νέας Διάπλασης που δουλεύουν ασταμάτητα και βγαίνει πάντα αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.
Για μας είναι χαρά και τιμή που έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε τέτοιες παραστάσεις και να νιώθουμε πως κάτι καλό γίνεται στον τόπο μας!
Είστε υπέροχοι! ( Μαρία Κανελοπούλου - θεατής της παράστασης)



15ος Ποδηλατικός Περίπατος "Γεώργιος Λιούντρης"

 100 ηρωικοί ποδηλάτες μικροί και μεγάλοι, (πέρυσι είχαν γραφτεί 300) συμμετείχαν σήμερα στον 15ο Ποδηλατικό Περίπατο Γεώργιος Λιούντρης με δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω του καύσωνα! Το Δ.Σ της Νέας Διάπλασης ευχαριστεί όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές μας: Το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για τα μέτρα τάξης και το απιθανο πλήρωμα του περιπολικού που μας βοήθησε, την Ιατρό του Αγώνα, Αρετή Λάγιου και τη Γωγώ Αγγέλαινα, τους εθελοντές προπομπούς με τις μηχανές τοσο τους συμβούλους του Δήμο Βέλου Βόχας (βικυ μπαχταλια Dimitris Savvidis Kostas Farmakis Βικυ Λυρα Despina Prinia Giannis Giannakopoulos σας ευχαριστούμε όλους) γιατί βοήθησαν πολύ, αλλά και τα μέλη του συλλόγου που ακολούθησαν με το αγροτικό και τις μηχανές.( George Kexris Θεόδωρος Τάτσιος Ilia Xatzikirli Αργύρης Χασαπάκης). Ευχαριστούμε την Κάβα Φασιλή -Κατσαρού, καθώς και το Δήμο μας, που θα πρόσφεραν νερά και χυμούς, τον παιδότοπο «Μαγικό Βυθό» για το κερασμα των παιδιών των μικρών τμημάτων του συλλόγου μας, τον Μέγα Αλέξανδρο Βραχατίου και το κατάστημα ποδηλάτων του κ.Κεχαγιά που πρόσφεραν ποδηλατικά κράνη και τέλος την οικογένεια του αείμνηστου Γεώργιου Λιούντρη Panos Liountris που πρόσφερε για άλλη μια φορά, ένα ποδήλατο, καθώς και τη ΓΝΩΜΗ Πολιτών για την χορηγία επικοινωνίας. Επίσης ευχαρσιτούμε τον Γιώργο Καλλιανιώτη για την ηχοληψία, με τα μηχανήματα της Νέας Διάπλασης και τα μέλη του Δ.Σ για την γραμματιακή υποστήριξη. Ευχαρσιτούμε και την Δήμητρα Δαμόκα και την ψησταριά Γεύση " που μας έδωσε ρεύμα για τη ηχητικά μας μηχανήματα!

Τιμή μας , η συμμετοχή του κ. Kostas Maragkakis Δημάρχου Νίκαιας Πειραιά & Αγίου Ιωάννη Ρέντη μαζί με παρέα φίλων παραθεριστών στην περιοχή μας! Επίσης σημαντική συμμετοχή είχε και η Στιμάγκα! Fanis Koliniatis
Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που συμμετείχατε σε έναν όμορφο και ασφαλή αγώνα και που τόσα χρόνια στηρίζετε και ζωντανεύετε όλες μας τις εκδηλώσεις! Καλό καλοκαίρι σε όλους και ευχόμαστε του χρόνου να γίνει σε καλύτερες συνθήκες με περισσότερο κόσμο!!!





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2024



 Η ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΜΠΟΛΑΤΙΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ , ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2024

Σας ενημερώνουμε για τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι 2024.
  1. Πραγματοποίηση μεγάλου ποδηλατικού περιπάτου την Κυριακή 23 του Ιουνίου 2024 στις 6μμ. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει τα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα ,Μπολατίου – Βοχαϊκού – Ζευγολατιού - Βραχατίου και επιστροφή στην πλατεία Μπολατίου.
  2. Προσφορά ορχήστρας για αναβίωση του Πανηγυριού του χωριού μας στις 30 Ιουνίου
3. Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, από το «Παιδικό και το Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι» του συλλόγου στο ανοιχτό θέατρο της Πουλίτσας «Μαρία Βλάχου» στις 5, 6 Ιουλίου του 2024, σε σκηνοθεσία Άρη Σταύρου.
4. Παρουσίαση θεατρικών μονόπρακτων , από το «Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων» του συλλόγου στο ανοιχτό θέατρο της Πουλίτσας «Μαρία Βλάχου» στις 2,3,4 Αυγούστου του 2024, σε σκηνοθεσία Άρη Σταύρου.
5. Στις 24 Αυγούστου εκδρομή στην Επίδαυρο για τις Ικέτιδες του Αισχύλου
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΜΠΟΛΑΤΙΟΥ

25/5/ 2024 ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ

 



ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ







Χρόνια πολλά για όλους... πλήθος κόσμου στο Μπολάτι απόψε. Όλοι χάρηκαν πετώντας τα φαναράκια της Νέας Διάπλασης, είδαν τα βεγγαλικά του Προέδρου της Κοινότητας Μπολατίου Δημακης Φανης και των φίλων του, άκουσαν τη Φιλαρμονική του Δήμου Βέλου Βόχας και παρακολούθησαν τον εσπερινό του Αγίου Γεωργίου! Να είμαστε όλοι καλά και το χρόνου!