Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

 

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κουσουλό για το κείμενο που ακολουθεί...
"Μια άκρως αποτελεσματική ποντικοπαγίδα στο Μπολάτι!
Άλλη μια σημαντική εστία-ανάσα πολιτισμού στην περιοχή μας.
Στο Μπολάτι, ένα χωριό, που δεν έχει ούτε καν Δημοτικό Σχολείο (ποτέ δεν είχε), αλλά διαθέτει την ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ Νέα Διάπλαση Μπολατίου, έναν νεανικό, δραστήριο και δημιουργικό Σύλλογο, ο οποίος πάνω από 15 χρόνια συνεισφέρει καταλυτικά στην πνευματική, αισθητική, μορφωτική και καλλιτεχνική ανάταση των μελών του και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας.
Έναν Σύλλογο, ο οποίος συμβάλλει στην ενίσχυση της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, στην καλλιέργεια της αισθητικής εκπαίδευσης, στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης, στην ενεργοποίηση συμμετοχικών διαδικασιών,
στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από μια σειρά δραστηριότητες, όπως
το ΘΕΑΤΡΟ, η μουσική, το τραγούδι, οι συναυλίες, η δανειστική βιβλιοθήκη, οι εκδρομές, οι δενδροφυτεύσεις, οι ποδηλατάδες, τα παιδικά – εφηβικά τμήματα, η αναβίωση των πασχαλινών εθίμων, η Τράπεζας αίματος…
και κυρίως η σύσφιξη των σχέσεων με άλλες συλλογικότητες, όπως
τα ΚΑΠΗ, η αξιοποίηση του υπαίθριου θεάτρου στο Δαφνώνα της Πουλίτσας, τα μουσικοχορευτικά τμήματα άλλων χωριών του Δήμου κ.ο.κ.
Υποψιάζομαι (και έχω ακούσει) ότι πολλά οφείλονται στον δραστήριο και πολυτάλαντο εκπαιδευτικό Babis Andrikopoulos Μπάμπη Ανδρικόπουλο, αλλά ο ίδιος, σεμνός όπως πάντα, υποστηρίζει ότι «όλα είναι συλλογική δουλειά!...».
Τώρα, η χθεσινή παράσταση «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Άρη Σταύρου @Άρη Σταύρου με τη θεατρική ομάδα «Θάνος Καλαντζής» στο θεατράκι της Νέας Διάπλασης στο Μπολάτι ήταν πράγματι απολαυστική.
Ως θεατές νιώσαμε την αβάσταχτη αίσθηση της «παγίδευσης» που διαπνέει ολόκληρο το έργο, χάρη στη σκηνοθετική ευρηματικότητα του Άρη Σταύρου, την ενσυνείδητη και τίμια ερμηνεία όλων των ηθοποιών και στα υπόλοιπα (σκηνικά, κοστούμια, μουσική, φωτισμό κλπ) που ήσαν άψογα και συνέβαλαν στο να απολαύσουμε μια άρτια παράσταση.
Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους ηθοποιούς και σε όσες,ους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη παράσταση (...)".