Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ' ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ

 







Η Νέα Διάπλαση Μπολατίου, κλείνοντας δεκατέσσερα χρόνια ζωής, στις απαρχές του φθινοπώρου του 2021, νιώθοντας συχνά «Ελεύθερη και Πολιορκημένη», τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από το ξεκίνημα της μεγάλης ελληνικής επανάστασης του 1821, παρουσιάζοντας με τη θεατρική ομάδα των ενηλίκων «ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ» μια παράσταση διαμορφωμένη και σκηνοθετημένη από την Άννα Ρότσιου, εμπνευσμένη από τους «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ» του Διονύσιου Σολωμού .

Μια θεατρική παραγωγή σε αρμονική συνεργασία νέων και παλιών μελών της θεατρικής μας ομάδας. Ή κορυφαία δημιουργική σύλληψη του μεγάλου μας ποιητή,  υπενδεδυμένη από εξαιρετικές μουσικές, αποτελεί φόρο τιμής στην πιο τραγική στιγμή θυσίας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Στην παράσταση αυτή συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλίτσας «Άγιος Σπυρίδων», σε χορογραφίες της κ. Εφης Γαιτάνη. Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του συλλόγου κ. Ευαγγελία Τσάνου για την άψογη συνεργασία και τη φιλοξενία στο αγαπημένο μας θεατράκι του Δαφνώνα. Ευχαριστούμε πολύ και τους κατοίκους της γειτονίας για την στήριξη και τη συμπαράσταση στις προσπάθειές μας.

 Την προσπάθεια αυτή υποβοηθάει  και στηρίζει όλο το επιτελείο της Νέας Διάπλασης. Η λαχτάρα όλων των μελών της ομάδας να βγάλουν εις πέρας μια ακόμα θεατρική παραγωγή, απαιτητική και δύσκολή, με κίνηση, χορό, απαγγελία, θεατρικούς διαλόγους και μουσική, αποτελεί ένα στοίχημα από αυτά που μας αρέσει να κερδίζουμε, με σκληρή και ομαδική δουλειά, με «εξαντλητικές ζωντανές πρόβες» με όλα τα μέτρα για τον covid 19.

 Το Δ.Σ της Νέας Διάπλασης, νιώθει την ανάγκη να  πει πολλά ευχαριστώ! Ευχαριστούμε, την Άννα Ρότσιου για τη σύνθεση και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Την   ευχαριστούμε που μοιράστηκε μαζί μας αυτήν την τεράστια προσπάθεια. Ευχαριστούμε τον Άρη Σταύρου για την ανδρική χορογραφία, αλλά και γιατί ήταν δίπλα μας σε ότι τον χρειαστήκαμε . Ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσπάθεια, όλα τα μέλη της θεατρικής μας ομάδας, τον Διονύσιο Σολώμό μας τον Γιώργο Φιλλόπουλο, τις Μεσολογγίτισσες και τους Οπλαρχηγούς .

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν με κάθε τρόπο να ολοκληρωθεί η παράσταση, τη χορηγό επικοινωνίας τη «ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», όλουςτους χορηγούς και υποστηρικτές της παράστασης, τον Δήμο μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη γνωμοδοτική επιτροπή του Δήμου Βέλου–Βόχας που δέχθηκε να συμπεριληφθεί η παράσταση αυτή στο πρόγραμμα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Καλή σας θέαση!!!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ της Νέας Διάπλασης Μπολατίου