Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ & 5 ΚΑΙ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΛΑΤΙ

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ
«Η πιο μαγική ιστορία του κόσμου…»
Από το Σεπτέμβρη έως σήμερα τα παιδιά του εφηβικού μας τμήματος ακολουθούν τη Χριστίνα, ηρωίδα μιας ιστορίας που μοιάζει με παλιό παραμύθι, ανάμεσα σε γεγονότα του πραγματικού κόσμου αλλά και του φανταστικού. Δίνουν την πάλη ανάμεσα στο Κακό και το Καλό που παίρνει διάφορες μορφές μέσα στην ιστορία κάτω από την ύπαρξη απρόβλεπτων καταστάσεων.
Η εμφάνιση μιας κρίσης, εν προκειμένω η απειλή καταβρόχθισης του βιβλίου της Χριστίνας, οδηγεί την ηρωίδα έξω από το βιβλίο της και το παλαιοπωλείο, σ’ ένα ταξίδι που τελικά θα είναι αποδοτικό και ανακουφιστικό γι’ αυτήν.
Η ηρωίδα κάνει αταξίες, δραπετεύει, τα βάζει με το άδικο και τους ενήλικους, περιπλανώμενη αναζητά μια νέα ιστορία και ένα νέο βιβλίο αλλά και μια νέα εικόνα του εαυτού της και του κόσμου.
Η Χριστίνα στη δική της μοναχική περιπέτεια από έντυπο σε έντυπο και από βιβλίο σε βιβλίο στον κόσμο των ενηλίκων (βουλευτής, αθλητές, μανεκέν, στρατιώτες) στους οποίους κάνει κριτικές παρατηρήσεις με χιουμοριστικό τρόπο σε μια σειρά σύγχρονων θεμάτων ή κοινωνικών μύθων όπως η μόδα που θεοποιείται αλλά και παλιώνει γρήγορα, οι πόλεμοι, η ψεύτικη πολιτική και η αμετροέπεια των πολιτικών, η θεοποίηση των ποδοσφαιριστών…
Κι όπως στα παραμύθια, μετά από πολλές περιπέτειες επιστρέψει στο δικό της παραμύθι. Μια τελευταία δοκιμασία την περιμένει αφού στο παλαιοπωλείο δεν βρίσκει το βιβλίο της γιατί το έχουν πετάξει στα σκουπίδια…
Στο τέλος …το τέλος λοιπόν μετακυλύεται σε αρχή και επιβεβαιώνει τη φράση της αρχής ότι η ιστορία αυτή είναι «η πιο μαγική ιστορία του κόσμου! Μια ιστορία θαυμαστή με το τέλος της κρυμμένο στην αρχή!»
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά του εφηβικού εργαστηρίου μας αλλά και τους γονείς τους, το δάσκαλό των παιδιών τον Άρη Σταύρου και τη μουσικό μας τη Μαρία Γερολύμου,που έδωσαν το στίγμα τους στην παράσταση,το Γιώργο Καλλιανιώτη για τον ήχο και το φως της παραστασης, την Έφη Πάτσιου για τα κουστούμια, την Αθανασία και τον Κώστα Καλλίθρακα για το όμορφο βιβλίο της Χριστίνας,την Κατερίνα Μανώλη και την Ελένη Καραμάνη για την ετοιμασία των παιδιών στα καμαρίνια, την Ελένη Τσιλινίκου για την αφίσα και τη Γιώτα Αθανασούλη για το πρόγραμμα και το Φώτη Ντόντο για τις όμορφες φωτογραφίες αλλά και τη ¨Γνώμη Πολιτών" για τη χορηγία επικοινωνίας !!!Όλοι τους αγάπησαν και πίστεψαν την ιστορία μας!!! Τους ευχαριστώ όλους για την εξαιρετική δουλειά και το μαγικό ταξίδι που έφερε την κοινή μας προσπάθεια σήμερα μπροστά σας!!! Καλή σας θέαση!!!