Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ TOΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΜΠΟΛΑΤΙ

Η ΝΕΑ  ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ TO ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ
ΣΤΙΣ 4 &5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΜΕ ΤΟ "ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΟ ΦΩΣ" 
ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΣΤΗ ΚΑΠΕΛΩΝΗ

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ!!! 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛΑΤΙΩΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ!!!

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Απριλίου 2015 το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με το "Υπόγειο στο Φως" έδωσε δυο  συγκλονιστικές παραστάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπολατίου!!! Ευχαριστούμε το σκηνοθέτη και δημιουργό της παράστασης τον Κωστή Καπελώνη, το δικό μας το Δημήτρη τον Καλαντζή, την Ηρώ Κωστή, τη Γιάννα Μαλακατέ, το Φώτη Μακρή για το ανοικτό μάθημα θεάτρου που μας πρόσφεραν!!! Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες ...ευχόμαστε σε όλους τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που γνωρίσαμε!!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
Η ιστορία του Θεάτρου Τέχνης ξεκίνησε να γράφεται πάνω σ’ ένα πακέτο τσιγάρα και θα πρέπει να μπορείς να την διηγηθείς με λόγια απλά, ακριβώς επειδή είναι σπουδαία. 
Γεννήθηκε αναπάντεχα, σε καιρούς σκοτεινούς, και επιβίωσε χάρη στο πείσμα και την «αυθάδεια» ενός ανθρώπου που δεν λογάριασε όλα εκείνα που δεν είχε, καθώς πίστευε ότι ένα μόνο πράγμα είναι αρκετό: το πάθος για το θέατρο. 
Η ιστορία του Θεάτρου Τέχνης δεν μεγάλωσε μόνη της. Ενηλικιώθηκε πλάι στην ιστορία ενός τόπου που αναζητούσε απεγνωσμένα την αισθητική του ταυτότητα και ξαφνικά του δόθηκε η ευκαιρία να βρει ένα άλλο νόημα σε έννοιες όπως η παράδοση, η πρωτοπορία, και η θεατρική πράξη. 
Η ιστορία του Θεάτρου Τέχνης συνεχίστηκε χάρη στο πείσμα και την «αυθάδεια» πολλών ανθρώπων, που συχνά ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές, είχαν όμως το ίδιο σημείο συνάντησης: το πάθος τους για το θέατρο. 
Μακέτες που ζωντάνεψαν, σκηνικά που δεν έχουν ακόμη σχεδιαστεί. Κοστούμια που φορέθηκαν, μελωδίες που γράφτηκαν, τραγούδια που θα ακουστούν στο μέλλον. Ρόλοι, που παίζονται ξανά και ξανά. Δυσκολίες που εμφανίστηκαν, εμπόδια που ξεπερνιούνται. Έργα που συζητήθηκαν, εμπνεύσεις που έσμιξαν, συνεργάτες που χάθηκαν για πάντα, συνεργάτες που είναι πάντα εδώ. Μια πρόβα που εξελίσσεται, μια παράσταση που δεν έχει τελειώσει. Πάθος που έγινε μαγεία, όνειρα που έφτιαξαν Θέατρο, Τέχνη που γίνεται Φως. 
(Κείμενο της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου για το πρόγραμμα της παράστασης)
Σύνθεση κειμένου – Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Δραματολόγος παράστασης: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Επιμέλεια Σκηνικού χώρου & Κοστουμιών: Κατερίνα Σωτηρίου
Μουσική επιμέλεια: Θάνος Καζαντζής
Βοηθός Σκηνοθέτης: Κατερίνα Παπαναστασάτου
Παίζουν (αλφαβητικά): Δημήτρης Καλαντζής, Κωστής Καπελώνης, Ηρώ Κωστή, Φώτης Μακρής, Γιάννα Μαλακατέ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞH TOY ALKYON RESORT HOTEL
ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΟΛΑΤΙ!!!

Fanouris Bakis "Η τέχνη είναι μεγάλη. Θα την πλησιάσουμε με ευλάβεια και σεβασμό. Δεν έχουμε δικαίωμα να την κατεβάζουμε στο ανάστημά μας"...(Κουν)... Ίσως η πιο σημαντική στιγμή των 4,5 χρόνων του πολιτιστικού Συλλόγου Μπολατίου, ήταν το χθεσινό θεατρικό ταξίδι, που προσέφερε στο κοινό της. Μας ταξίδευσε στο κλασσικό ρεπερτόριο της παγκόσμιας και της ελληνικής θεατρολογίας(Ίψεν, τσέχωφ, Σαίξπηρ, Ιονέσκο, Πίντερ, Μπέκετ, Μπέκετ, Καμπανέλη, Χορν, Σκούρτη, Αναγνωστάκη, Λαϊνά, Σεβαστίκογλου, Περγιάλη, Κεχαΐδη, Σολωμό), καθώς επίσης και του αρχαίου ελληνικού δράματος, με μεταφορικό μέσο την εκπληκτική ομάδα του Θεάτρου Τέχνης... Φανταστικές ερμηνείες, υποκριτική δεινότητα, μάθημα υποκριτικής και τοποθέτηση φωνής και λόγου, αλλά και μοναδική θεατρική γνωριμία με τα περισσότερα θεατρικά έργα που ανέβηκαν στην 60χρονη πορεία του Θεάτρου Τέχνης!!!
Η χθεσινή «έκφραση» ήταν ένα βήμα σεβασμού στην τέχνη. Όταν δίνεται η ευκαιρία στη τοπική μας κοινωνία με την όποια κοινωνική διαστρωμάτωση και ανάγκες που τη διέπει, να έρχεται σε επαφή με τέτοια κείμενα και θεατρικά σχήματα, με χειροπιαστές πραγματικότητες, του εξασφαλίζει μια ρωμαλέα ζωτική αφετηρία μακριά από άψυχες συνταγές και ακαδημαϊκά καλούπια, όπως το ήθελε και μεγάλος δάσκαλος κάρολος κουν. 
Θερμά συγχαρητήρια. Ήταν μια μοναδική βραδιά. Ήταν «ο κόσμος όλος μια σκηνή…!!!» Με αγάπη Πάνος.

Charikleia Tsougrianis Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε !!!!! (Ακόμα μαγεμένη....)

Όλγα Μπαρμάζη συναρπαστικό μάθημα τέχνης και ζωής!!! όταν βγήκα από την παράσταση ένοιωθα αβαρής, σαν να "κολυμπούσα" στον ελεύθερο ουρανό, σαν να είχαν διευρυνθεί τα πεπερασμένα όρια της ύπαρξής μου. Ευχαριστώ τη Νέα Διάπλαση και τον αγαπημένο φίλο Μπάμπη Ανδρικόπουλο για τη μοναδική εμπειρία που έφεραν στην πόρτα μας.

https://www.facebook.com/events/1582559392019958/