Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΟ …ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ!!!!


 Η Νέα Διάπλαση Μπολατίου νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει το κοινό της ,τα μέλη της και τους συνεργάτες της ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει από τη Θεατρική της ομάδα το έργο   « Ο Φον Δημητράκης» του Δ.Ψαθά σε σκηνοθεσία Άννας Ρότσιου. 
   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη σκηνοθέτιδα της ομάδας μας την κ. Αννα Ρότσιου , το σκηνογράφο μας κ. Αντρέα Καρβουτζή και όλους τους ερασιτέχνες  ηθοποιούς και τους υπόλοιπους συντελεστές μας για την παρουσία τους στις πρόβες και τη μεγάλη προσφορά τους στο σύλλογο. Ειλικρινά με πόνο και συγκίνηση αφήνουμε μια προσπάθεια που είχαμε αγαπήσει πολύ και που είχε μπει σε τελικό στάδιο για να παρουσιαστεί…
  Το λάθος ήταν καθαρά δικό μας που δε ζητήσαμε από την αρχή τα δικαιώματα του έργου από την κ.Ψαθά. Χωρίς καμιά βοήθεια από την πολιτεία ποτέ δεν είχαμε οικονομικά αποθέματα στο σύλλογο, μια και πάντα κάναμε εργασίες και έξοδα προσπαθώντας να βελτιώσουμε το θεατράκι μας που στερείται ακόμα βασικών υποδομών, έτσι αργήσαμε να ζητήσουμε από την κόρη του κ.Ψαθά  τα πνευματικά δικαιώματα του έργου για μικρό αριθμό παραστάσεων στο Μπολάτι της Κορινθίας.
  Όταν προ δεκαημέρου επικοινωνήσαμε μαζί της και της ζητήσαμε να της δώσουμε ένα χρηματικό ποσό για   να μας παραχωρήσει την άδεια χρήσης του έργου η κ.Μαρία Ψαθά δεν δέχθηκε ούτε καν να μας δει, γιατί δεσμεύεται με συμβόλαιο με την εταιρεία παραγωγής Αργώ, που θα ανεβάσει φέτος το φθινόπωρο την παράσταση στο Θέατρο Μουσούρη με το Θίασο του Πέτρου Φιλιππίδη.
  Παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας με την οικογένεια Ψαθά και το καλό κλίμα που επικράτησε στη διπλή τηλεφωνική επικοινωνία με την κόρη της και  με τον θεατρικό παραγωγό  κ.Κάρολο Παυλάκη και τη συνάντησή μας με τον κ.Πέτρο Φιλιππίδη στο Θέατρο Μουσούρη, δεν μπορέσαμε να πάρουμε την άδεια ούτε έστω για μια παράσταση μπροστά στα μέλη μας και το κοινό μας … για να αντιμετωπίσουμε τα έξοδά μας για το σκηνικό και την προετοιμασία του έργου, ακόμα και αν δεσμευτήκαμε ότι μέρος των εισπράξεων θα πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε ιδρύματα της περιοχής μας.
Η «Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων» μας ειδοποίησε ότι η κ. Ψαθά δεν μας επιτρέπει να προχωρούσαμε στο ανέβασμα της παράστασής μας…
 Εμείς της στείλαμε μια ευγενική επιστολή και πρόσκληση να τη φιλοξενήσουμε για να γνωριστούμε καθώς και υλικό από τις υπόλοιπες παραγωγές μας με την ελπίδα να συνεργαστούμε στο μέλλον …αν και η πικρία μας για την στάση της απέναντί μας  είναι μεγάλη.
  Παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη, σαν ομάδα και σαν σύλλογος είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε ,παλεύοντας για αυτό που αγαπάμε… ελπίζοντας για άλλη μια φορά ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.
  Χθες κλείσαμε έξι ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση της Νέας Διάπλασης γι’ αυτό καλούμε όλα τα μέλη της ομάδας μας την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπολατίου για μια καινούργια αισιόδοξη προσπάθεια που ελπίζουμε πολύ σύντομα να την παρουσιάσουμε μπροστά σας !!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ