Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΜΠΟΛΑΤΙΟΥ

H στιγμή που αποφασίστηκε η ίδρυση της Νέας Διάπλασης...Κων/πολη 16/8/07!!! Από την ιδρυτική συνάντηση στις 14/9/07 στο Μπολάτι!!!

 Η «ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ» ΜΠΟΛΑΤΙΟΥ ιδρύθηκε στις 14/9/2007 μετά από πρόταση του επίτιμου σήμερα προέδρου μας κ.Θάνου Καλαντζή. Ο κ.Θάνος μετέφερε μέσα του τη φλόγα της αναβίωσης της «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ»  που έδρασε στο Μπολάτι τα χρόνια του Μεσοπολέμου. Το όνειρό του αυτό έγινε πραγματικότητα και άλλαξε τη ζωή όλων μας. Σήμερα σύλλογός μας έχει συμπληρώσει 5 χρόνια ζωής και προσπαθεί να βελτιώσει το επίπεδο ζωής της περιοχής μας.
    Τα 5 χρόνια που πέρασαν ήταν για εμάς τα πιο δημιουργικά των τελευταίων δεκαετιών στο Μπολάτι. Το Μπολάτι δια μέσω του συλλόγου έγινε γνωστό σε ολόκληρη την Κορινθία και πλήθος κόσμου ήρθε στο χωριό μας για να παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπολατίου.
Καμαρώνουμε λοιπόν ιδιαίτερα για τις θεατρικές μας ομάδες. Τόσο η θεατρική ομάδα των ενηλίκων, όσο και το παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι μας έχουν χαρίσει σημαντικές θεατρικές συγκινήσεις στα πέντε χρόνια λειτουργίας μας. Συνεχίζουμε και σήμερα έχοντας  δύο θεατρικές παραγωγές στα σκαριά για το νέο έτος από τη μεγάλη ομάδα και δύο ακόμη σημαντικές παραστάσεις με το παιδικό θεατρικό εργαστήρι έως τα Χριστούγεννα του 2012.
Έχουμε ζωντανέψει την πολιτιστική και την κοινωνική ζωή του τόπου μας πραγματοποιώντας πλήθος εκδηλώσεων. Η Νέα Διάπλαση  έχει καταφέρει να ιδρύσει μια σημαντική  Τράπεζα αίματος, εκδίδει εφημερίδα,  οργανώνει συχνά εκδρομές, αναβιώνει παραδοσιακά έθιμα, πραγματοποιεί  πολιτιστικές επισκέψεις και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ποδηλατικούς περιπάτους, και λειτουργεί εργαστήριο Η/Υ και προσφέρει δωρεάν μαθήματα Η/Υ σε μικρούς και μεγάλους.
Όμως το καμάρι μας και το σημαντικότερο έργο του συλλόγου είναι η ανακαίνιση της παλιάς αποθήκης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μπολατίου… «η αποθήκη των ονείρων μας»… που στεγάζει  το παιδικό μας θεατρικό εργαστήρι και τη θεατρική ομάδα των ενηλίκων και αποτελεί το ζωντανό κύτταρο κάθε εκδήλωσης ή  δουλειάς μας. Πρόσφατα το νέο Δ.Σ ολοκλήρωσε την κατασκευή των νέων τουαλετών του Πολιτιστικού Κέντρου και έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του με τη βελτίωση της ψύξης και της θέρμανσης του χώρου.
   Έχουμε άριστη σχέση και συνεργασία με το Δήμο Βέλου – Βόχας, το Τοπικό Συμβούλιο Μπολατίου , τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και την εκκλησιαστική επιτροπή. Ευχαριστούμε όλους λοιπόν τους φορείς για την ουσιαστική παρουσία τους κοντά μας. Τους οφείλουμε πολλά και κυρίως την παραχώρηση της Αποθήκης του Αγροτικού Συνεταιρισμού που έχει βοηθήσει τα μέγιστα τη λειτουργία του Συλλόγου μας.
  Σήμερα λοιπόν που η χώρα μας περνάει οικονομικές δυσκολίες εμείς συνεχίζουμε με μεγαλύτερο κέφι και όρεξη γιατί έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά. Πάνω απ’  όλα όμως οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε μέλος του Συλλόγου αλλά και σε κάθε Μπολατιώτη που με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις ή με τη δύναμη της συνδρομής ή με την προσωπική του εργασία  βοήθησε να γίνει το Πολιτιστικό έργο της Νέας Διάπλασης πραγματικότητα.                   
   Το Δ.Σ της Νέας Διάπλασης είναι:

1
Ανδρικόπουλος Χαράλαμπος
Πρόεδρος 
2
Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος
Αντιπρόεδρος
3
Καλλιανιώτης Γεώργιος
Γραμματέας - Υπεύθυνος μαθημάτων Θεάτρου
4
Αγγέλαινα Γεωργία
Ταμίας - Υπεύθυνη Τράπεζας Αίματος 
5
Ανδρικοπούλου Σοφία
Ειδική Γραμματέας
6
Φρυσίρα Παρασκευή
Μέλος
7
Κική Σδράλη
Μέλος

Θωμαίς  Τιγκαράκη
Ελεγκτική  Επιτροπή
Υπεύθυνη Εφημερίδας

Ειρήνη Χατζηκιρλή
Κατερίνα Σταύρου
Ελεγκτική  Επιτροπή
Ελεγκτική  Επιτροπή